« آنچه شورای رقابت در رابطه با قیمت خودرو اعمال کرد و درباره آن تصمیم گیری شد تحت هیچ شرایطی تغییر پیدا نخواهد کرد. به عبارت ساده تر تصمیم گیری شورای رقابت تحت هیچ شرایطی عوض نخواهد شد. » این خلاصه نگاه جمشید پژویان، رییس شورای رقابت درباره وضعیت قیمت خودرو در روز های آینده است. گفته های پژویان با لحنی قاطع حکایت از این دارد که بازار خودرو نو نوار شده و بر اساس تصمیم شورای رقابت باید منتظر قیمت های جدید در بازار خودرو بود. ( اینجا ) هر چند پیش از اظهارات پژویان خودروسازان به طور جدی به قیمت گذاری خودرو واکنش نشان داده بودند و آن را دلیلی برای ورشکستگی خودروسازان عنوان کرده بودند. ( اینجا و اینجا )
از سویی دیگر و همزمان با این اظهارات رییس شورای رقابت، معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت: خودروسازها برای فروش محصولات خود براساس دستورالعمل جدید ملزم شدند. بر این اساس محسن صالحی نیا اعلام کرد که شورای رقابت درراستای وظیفه قانونی ، قیمت خودرو را تعیین می کند و بر این اساس، خودروسازها باید قیمتهای خود را در چارچوب این دستورالعمل ارائه کرده و با توافق با این شورا خودروها را بفروشند.
این اظهار نظر ها در حالی از سوی رییس شورای رقابت و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در یازدهمین روز اردیبهشت منتشر شد که روز قبل از آن خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سایپا اعلام کرده که بدلیل اشتباه محاسباتی در قیمت نهایی خودروهای این شرکت، قیمت اعلام شده از سوی شورای رقابت، نادرست و فاقد ارزش قانونی است. ( اینجا )
اگرچه سایپا اعلام کرده بود قیمت های جدید را فاقد ارزش قانونی می داند اما فردای انتشار چنین خبری به یکباره مدیر عامل شرکت سایپا در یک گفت و گو اعلام کرد: « مشکلی با قیمت گذاری شورای رقابت نداریم ». بر این اساس مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از ادامه تولید محصولات سایپا خبر داد و عنوان کرد که علی رغم تمام مشکلات موجود تمام سعی و تلاش خود را برای تولید محصولات ادامه خواهیم داد.
البته نو نوار شدن قیمت خودرو در بازار به همین جا ختم نمی شود چرا که بر اساس گفته های رییس شورای رقابت تعدادی سوال در ذهن مدیران شرکت های خودرو سازی بود که قرار است پاسخ آنها تهیه شود. موضوعی که عضو ناظر شورای رقابت نیز آن را اینگونه تایید کرد: « یک کارگروه ویژه متشکل از نمایندگان دیوان محاسبات و کارشناسان اقتصادی برای تعیین نرخ واقعی تورم بخش خودرو تشکیل شد » . عیسی امامی در جزییات بیشتر این موضوع گفت: « قیمتهای اعلام شده از سوی مرکز ملی رقابت مورد قبول همه اعضاء شورا نیست. یک کارگروه ویژه متشکل از نمایندگان دیوان محاسبات و کارشناسان اقتصادی برای تعیین نرخ واقعی تورم بخش خودرو تشکیل شد.
ناراضی بودن از قیمت ها اعلام شده فقط به تعدادی از اعضای شورای رقابت خاتمه پیدا نکرد چرا که در بعد از ظهر یازدهمین روز چهارشنبه خبر آمد که اعضای هیأت مدیره انجمن قطعهسازان با انتقاد از عملکرد مدیران دولتی خودروساز در قیمتگذاری خودرو، تشکیل کمیتهای متشکل از قطعهسازان، خودروسازان و افراد دولتی متخصص در محاسبات برای تعیین قیمت خودرو را خواستار شدند. ( اینجا )
به هر حال آنچه اتفاق افتاده و مسئولان تصمیم گیرنده از آن یاد می کنند این است که مصوبه شورای رقابت در رابطه با قیمت خودرو اجرایی است. آنچه از این پس جای سوال دارد این است که این تصمیم گیری چه زمانی به مرحله اجرا در خواهد آمد و خودرو ها با قیمت نو از چه زمانی در بازار عرضه خواهند شد.
گفتنی است در هفته ای که سپری شد پیرامون قیمت گذاری جدید برای خودرو اخبار و تحلیل هایی که در ادامه آمده است قابل توجه بود:
جلسه امروز شورای رقابت با خودروسازان/ رفع ابهام در قیمتگذاری
انتقاد خودروسازان از نرخ تورم ۵ مدل خودرو/ بانک مرکزی شفافسازی کند
مرکز ملی رقابت رسماً قیمتگذاری کرد/ کاهش ۱،۷ تا ۵ میلیون تومانی قیمت ۴ خودرو
محاسبه قیمت جدید ۵ خودرو/کاهش ۲ میلیونی پراید و افزایش ۱.۵ میلیونی ۴۰۵
خودروسازان بازهم به قیمت های شورای رقابت اعتراض دارند/ پایه قیمت پراید ۱۳.۵ میلیون تومان